dimecres, 11 de maig del 2016

Projecte: "Les plantes, un món per descobrir."

El projecte d'aquest any de Cicle Inicial ha estat "les plantes, un món per descobrir." Ho hem organitzat en tres espais de treball diferents: investiga, experimenta i escriu. A cadascun d'ells s'han realitzat diferents activitats per aconseguir que els nens creessin el seu propi aprenentatge. Hem fet tres grups de treball (arbres, arbustos i herbes) formats per nens barrejats de les dues classes.
Al taller investiga tenien un repte a aconseguir: crear tres jardinets x les classes. Això va fer que es haguessim de solucionar diverses situacions: anar a comprar ( diners), saber quina quantitat de terra s'havia utilitzat (pes), reconeixer que són les plantes aromàtiques i perquè les utilitzem. També van haver de dissenyar com seria el jardinet tot aprofitat material reciclat (caixes de fusta, ampolles de plàstic, llaunes de conserva i testos).
Al taller experimenta el repte que tenia era descobrir que necessitaven les plantes per viure. Han elaborat un mr. potato, és a dir una planta que ha germinat simulant el cabell. També han comprovat què passava si una planta no tenia les condicions necessàries per viure, ho han fet a través d 'un experiment, fomulant les seves hipòtesis i extraient-ne les conclusions.
Al taller escriu han pensat per grups quines instruccions eren necessàries per construir un "mr potato" i les han escrit. A més a més, han elaborat cartells, tríptics i fulletons per fer saber als altres membres de l'escola que esteven realitzant aquest projecte.
Tots els descobriments que han anat fent els han plasmat en un diari d'investigació personal amb els apartats corresponents a cada espai de treball. Hi ha enganxat fotos per conservar el record d'aquesta experiència i dels aprenentatges realitzats.
A més, també vàrem fer una sortida anomenada "de l'hort a la cuina, on vam conèixer com és un hort, vam plantar faves i vam fer una amanida de temporada molt bona. Si voleu saber més sobre aquesta sortida mireu al nostre blog sisiset.bolgspot.com i hi trobareu alguna foto que demostra com vàrem gaudir!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada